Lazanje od tikvica
SASTOJCI:
- tikvice ( po potrebi, meni je bila dovoljna jedna srednje veličine
- )
- žličica maslinovog ulja
- 250 g mljevenog mesa (ja sam koristila miješano)
- pola glavice luka
- 2 režnja češnjaka
- 100 g rajčice - pelati
- 1 žličica koncentrata od rajčice
- 1,5 dcl vode
- gouda ( samo za posip)
- 2 žlice grčkog jogurta
- jaje
- začini po želji ( ja sam stavila žličicu kurkume, žličicu mediteranskih začina, žličicu slatke paprike, pola žličice kajenskog papra, pola žličice mljevenog papra)
POSTUPAK:
- tikvice narežite na po dužini i ostavite sa strane
- u tavu dodajte ulje i zagrijte na srednjoj vatri
- luk i češnjak sitno nasjeckajte i stavite u tavu te dinstajte dok ne omekša
- zatim dodajte mljeveno meso i dinstamo 10 minuta
- dodajte začine, pelate i koncentrat od rajčice, sve pomiješajte i dodajte vodu
- dinstajte još nekih 10-15 minuta na srednjoj vatri te nakon toga ostavite sa strane da se malo ohladi
- goudu naribajte i ostavite sa strane
- jaje i fetu sir pomiješajte
- zatim slažemo lazanje, stavljamo red tikvica-meso-jaje i grčki jogurt, tikvica-meso-jaje i grčki jogurt i tako dok ne potrošite sve sastojke ili dođete do određene veličine, bitno je da zadnji sloj završite samo s tikvicama
- na zadnji sloj stavite smjesu od jaja i grčkog jogurta i naribanu goudu
- pečemo na 180°C 50 min
Comments
Post a Comment