Lazanje od tikvica

 SASTOJCI:

  • tikvice ( po potrebi, meni je bila dovoljna jedna srednje veličine
  • )
  • žličica maslinovog ulja
  • 250 g mljevenog mesa (ja sam koristila miješano)
  • pola glavice luka
  • 2 režnja češnjaka
  • 100 g rajčice - pelati
  • 1 žličica koncentrata od rajčice
  • 1,5 dcl vode
  • gouda ( samo za posip)
  • 2 žlice grčkog jogurta
  • jaje
  • začini po želji ( ja sam stavila žličicu kurkume, žličicu mediteranskih začina, žličicu slatke paprike, pola žličice kajenskog papra, pola žličice mljevenog papra)

POSTUPAK:

  • tikvice narežite na po dužini i ostavite sa strane
  • u tavu dodajte ulje i zagrijte na srednjoj vatri
  • luk i češnjak sitno nasjeckajte i stavite u tavu te dinstajte dok ne omekša
  • zatim dodajte mljeveno meso i dinstamo 10 minuta
  • dodajte začine, pelate i koncentrat od rajčice, sve pomiješajte i dodajte vodu
  • dinstajte još nekih 10-15 minuta na srednjoj vatri te nakon toga ostavite sa strane da se malo ohladi
  • goudu naribajte i ostavite sa strane
  • jaje i fetu sir pomiješajte
  • zatim slažemo lazanje, stavljamo red tikvica-meso-jaje i grčki jogurt, tikvica-meso-jaje i grčki jogurt i tako dok ne potrošite sve sastojke ili dođete do određene veličine, bitno je da zadnji sloj završite samo s tikvicama
  • na zadnji sloj stavite smjesu od jaja i grčkog jogurta i  naribanu goudu
  • pečemo na 180°C 50 min


 



Comments

Popular Posts