Torta s mascarpone sirom - inzulinska rezistencija

 SASTOJCI:

biskvit:  

  • 10 datulja bez koštica
  • pola šalice zobenog brašna ( oko 3 žlice) 
  • pola šalice badema
krema:
  • 250 ml vrhnja za šlag (koristila sam bez laktoze)
  • 250 g mascarpone sira
  • 1 žlica eritrita 
  • choconut sirup 0 kcal - mala žličica u kremu i malo za dekoraciju 

POSTUPAK:

biskvit:

  • datulje namočite u toplu vodu i ostavite 10 minuta
  • procijedite, ali vodu nemojte baciti
  • bademe iscjekajte u grubo u multipraktiku
  • zatim ih izvadite i stavite u multipraktik datulje i zobeno brašno
  • izmiješajte dok se datulje ne usitne
  • dodajte bademe i vode po potrebi
  • po želji možete staviti žlicu kakaa 
  • utisnite u kalup na koji ste prije stavili masni papir i to je to
krema:
  • utučite vrhnje za šlag sa sladilom 
  • zatim dodajte mascarpone i sirup
  • stavite kremu biskvit, ukrasite po želji
Savjet- koristila sam klasičan kalup, ako želite veću ili višu tortu koristite manji kalup ili poduplajte sastojke
Torta je pogodna za dijabetičare, keto, paleo, lchf, inzulinsku rezistenciju.



Comments

Popular Posts