Torta s mascarpone sirom - inzulinska rezistencija
SASTOJCI:
biskvit:
- 10 datulja bez koštica
- pola šalice zobenog brašna ( oko 3 žlice)
- pola šalice badema
krema:
- 250 ml vrhnja za šlag (koristila sam bez laktoze)
- 250 g mascarpone sira
- 1 žlica eritrita
- choconut sirup 0 kcal - mala žličica u kremu i malo za dekoraciju
POSTUPAK:
biskvit:
- datulje namočite u toplu vodu i ostavite 10 minuta
- procijedite, ali vodu nemojte baciti
- bademe iscjekajte u grubo u multipraktiku
- zatim ih izvadite i stavite u multipraktik datulje i zobeno brašno
- izmiješajte dok se datulje ne usitne
- dodajte bademe i vode po potrebi
- po želji možete staviti žlicu kakaa
- utisnite u kalup na koji ste prije stavili masni papir i to je to
krema:
- utučite vrhnje za šlag sa sladilom
- zatim dodajte mascarpone i sirup
- stavite kremu biskvit, ukrasite po želji
Savjet- koristila sam klasičan kalup, ako želite veću ili višu tortu koristite manji kalup ili poduplajte sastojke
Comments
Post a Comment